A karácsonyi bónusz

hungghiepx

New member
Három gyerekem van. Nyolc, öt és kettő. A férjem építőiparban dolgozik, én meg otthon vagyok a kicsikkel. Nem panaszkodom, de azért minden hónapban szorítunk. Karácsony előtt különösen. A nagyobbnak új táska kellett a suliba, a középső kinőtte a cipőjét, a kicsi meg épp akkor kezdte az ovit. Decemberre ott tartottunk, hogy a fa alá alig tudtunk volna tenni valamit.

Az egyik este, amikor a férjem még dolgozott, a gyerekeket lefektettem. Este tíz volt. A konyhaasztalnál ültem, egy bögre teával a kezemben. A telefonomat nyomkodtam, mert nem bírtam aludni. A számláinkat nézegettem, a banki egyenlegemet. Nem volt szívderítő. Aztán az e-mailek között turkáltam. Reklámok, hírlevelek, meg egy csomó szemét. Aztán találtam egyet, amit hetekkel ezelőtt kaphattam, de sosem nyitottam meg. A tárgya: "Meglepetés a régi játékosoknak."

Nem szoktam rákattintani ilyesmire. De aznap este, abban a fáradt, reménytelen hangulatban, megtettem. A levélben egy kód volt. Nem nagy dolog, valami apró bónusz. A levél alján ott volt egy link, és mellette a felirat: vavada promo code. Gondoltam, miért ne? Nem volt veszítenivalóm. Már úgyis minden fillért számoltam.

Rákattintottam. Az oldal betöltött. Nem volt ismerős, de a dizájnja nem volt tolakodó. Beírtam a kódot a megfelelő mezőbe. A rendszer jóváhagyta. Kaptam vagy tizenöt ingyenes pörgetést valami karácsonyi témájú játékra. Semmi befizetés, semmi kötelezettség.

Elindítottam a játékot. A képernyőn hóesés volt meg csilingelő csengők. A konyhában csend volt, csak a hűtő zúgott. Az első tíz pörgetésből semmi. A tizenegyediknél jött egy apró nyeremény, talán kétezer forint. A tizenkettediknél egy másik. Aztán a tizenharmadiknál hirtelen berobbant a zene. A képernyőn karácsonyfák jelentek meg, a számok pedig futni kezdtek. Tízezer. Huszonötezer. Negyvenegyezer.

A kezem remegett. Letettem a bögrét, mert majdnem leöntöttem a telefont. A számok megálltak negyvenhétezernél.

Negyvenhétezer forint. Ingyen pörgetésekből.

Nem hittem a szememnek. Kimentem a nappaliba, leültem a kanapéra, és csak bámultam a telefonom képernyőjét. Aztán visszamentem a konyhába, és megnéztem, hogyan lehet ezt kivenni. Nem volt bonyolult. A vavada promo code által kapott bónusz nyereménye kivehető volt, persze volt egy kis átforgatási követelmény, de nem sok. Másnap reggelre a pénz a számlámon volt.

Nem mondtam el a férjemnek, honnan jött. Csak annyit: "Volt egy kis szerencsém." Vettem belőle karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek. A nagynak egy társast, a középsőnek egy plüssállatot, a kicsinek egy fabuszit. A maradékból meg vettünk egy rendes karácsonyi vacsorát. Nem nagy dolgok ezek, de nekünk akkor óriásit jelentettek.

Azóta eltelt egy év. A kódot, amit aznap este beírtam, azóta is őrzöm a telefonom jegyzetei között. Nem használtam újra, mert egyszeri volt. De a vavada promo code kifejezés valahogy beleégett az agyamba. Nem azért, mert függő lennék. Hanem mert egy olyan este, amikor már minden reménytelennek tűnt, egy random e-mail egy random kóddal megváltoztatta a karácsonyunkat.

A gyerekek azóta is emlegetik, hogy "emlékszel, anya, tavaly milyen jó volt a karácsony?" Nem tudják, hogy egy promo code állt a háttérben. Nem is kell tudniuk. Elég, ha én tudom, hogy néha a legkisebb dolgok – egy e-mail, egy kód, egy kattintás – a legnagyobb változást hozzák.

Ma már nem játszom gyakran. De amikor este lefekszenek a gyerekek, és a konyhaasztalnál ülök egy bögre teával, néha eszembe jut az az este. Nem a pénz a fontos. Hanem az a pillanat, amikor a képernyőn megjelent a szám, és én először éreztem hetek óta, hogy talán mégis minden rendben lesz.

A karácsony azóta is a kedvenc ünnepem. Nem az ajándékok miatt. Hanem mert tudom, hogy a legváratlanabb helyekről is jöhet segítség. Akár egy promo code formájában. Akár egy csésze tea mellett. Akár egy fáradt anyuka este tíz órájakor.

Bên trên
}, 0); });