Kods, ko atcerēsies ilgi

hungghiepx

New member
Es strādāju par pavāru. Ne jau tādu, kas gatavo restorānos ar Michelin zvaigznēm. Es strādāju ēdnīcā vienā rūpnīcā Liepājā. Ēdiens ir vienkāršs – zupas, kotletes, kartupeļi, kompots. Mana diena sākas piecos no rīta, beidzas četros pēcpusdienā. Pēc tam es eju mājās, noguris, smaržojot pēc sīpoliem un eļļas. Man ir 42 gadi, esmu atraitnis. Sieva nomira pirms pieciem gadiem no vēža. Bērnu mums nebija. Es dzīvoju viens ar savām domām un reizēm ar kaķi, kurš atnāk pagalmā.

Pagājušajā rudenī bija īpaši tumšs laiks. Apgaismojums darbā slikts, dienas īsas, es jutos kā tējkanna, kas lēnām atdziest. Kāds kolēģis man ieteica izmēģināt online spēles. "Tur ir bonusi, kodi," viņš teica. Es ilgi domāju. Beidzot vienā vakarā, kad lija lietus un televizors rādīja tikai sliktas ziņas, es atvēru datoru.

Meklēju un atradu vavada promo kods. Vietnē bija rakstīts, ka var saņemt bonusu bez depozīta. Es reģistrējos, ievadu kodu "VAVADALV". Bilancē parādījās 20 eiro. Nekad neesmu saņēmis neko bez maksas. Pat darbā – viss ir jānopelna. Es nodomāju – izmēģināšu. Ja zaudēšu, neko nezaudēšu.

Sāku griezt. Izvēlējos spēli ar jūras tēmu – zivis, delfīni, pērles. Likme 0.10 centi. Griezu lēni, gandrīz vai meditatīvi. Pirmās 20 minūtes – nekas. Bet es neapstājos. Man patika tas ritms – klikšķis, gaidas, klikšķis. 34. griezienā nokrita trīs pērles. Bonuss. 12 bezmaksas griezieni ar 4x reizinātāju. Kad beidzās, bilancē bija 67 eiro. Es izņēmu 60. Atstāju 7. Ar to naudu es nopirku siltu segu. Manai gultai bija auksti, bet es nekad nevarēju atļauties labu segu. Tagad varēju.

Bet tas nebija galvenais. Nedēļu vēlāk es atkal atvēru vavada promo kods. Šoreiz jauns kods – "VIELIUMS". Ievadu, saņemu 25 eiro. Es domāju – varbūt man šodien paveiksies? Izvēlējos spēli ar meža dzīvniekiem – vilki, lāči, brieži. Likme 0.20 centi. Sāku griezt. Pēc 15 minūtēm bilance – 21 eiro. Pēc 30 – 17 eiro. Es jau gribēju beigt, bet kaut kas lika turpināt.

griezienā nokrita trīs vilki. Bonuss. Sākās raunds ar 20 bezmaksas griezieniem. Reizinātājs auga ar katru laimestu – 2x, 3x, 5x, 8x, 12x. Kad sasniedza 12x, es dabūju 43 eiro. Tad vēl 28. Tad vēl 19. Beigās bilancē bija 189 eiro. Es nosēdēju piecas minūtes, nesakot ne vārda. Pēc tam izņēmu 170. Atstāju 19.

Ar to naudu es nopirku jaunu apavu pāri. Maniem vecajiem bija caurumi, un mitrums sūcās iekšā. Es aizgāju uz veikalu, nopirku normālus, izturīgus zābakus. Pirmo reizi pēc gadiem manas kājas bija sausas. Vakarā es aizgāju pastaigā pa Liepājas pludmali. Sēdēju uz soliņa, skatījos jūrā un domāju – varbūt dzīve nav tik slikta.

Es sāku spēlēt regulāri. Ne katru dienu, bet reizi nedēļā. Noteikums – tikai ar bonusiem. Es meklēju vavada promo kods internetā, lasīju forumus, atradu vietas, kur cilvēki dalās ar kodiem. Dažreiz tie darbojās, dažreiz nē. Kad darbojās, es spēlēju. Kad nē – es neieliku savu naudu. Tikai bonusa naudu. Tāpēc es nekad nezaudēju vairāk, kā biju gatavs.

Reiz es uzvinnēju tikai 8 eiro. Reiz – 112. Reiz – 0. Bet katra uzvara man deva iespēju nopirkt kaut ko mazu, kas uzlaboja manu dzīvi. Jaunas krūzes, labāku spilvenu, reiz – biļeti uz koncertu. Es sāku justies kā cilvēks, nevis tikai pavārs, kurš cep kotletes.

Kādu dienu mans kolēģis jautāja: "Kāpēc tu pēdējā laikā izskaties laimīgāks?" Es pasmaidīju. "Vienkārši labāk guļu," teicu. Bet patiesība bija – man bija kaut kas, ko gaidīt. Ne jau liela laime, bet tāds mazs notikums nedēļā. Apsēsties, atvērt datoru, ievadīt kodu, pagriezt dažus griezienus. Un, ja paveicas – nopirkt kaut ko sev.

Šodien man ir siltas kājas, silta gulta, un manā dzīvē ir mazs, bet skaists rituāls. Vavada promo kods man deva ne tikai naudu. Tas man deva cerību. Cerību, ka pat pelēkākajā dzīvē var atspīdēt kāda krāsa. Ne jau uz visiem laikiem, bet pietiekami ilgi, lai atcerētos – dzīve nav tikai darbs, rēķini un nogurums. Dzīve ir arī tie mazie brīži, kad tu pasmaidi par sevi.

Es nevienam neiesaku spēlēt, ja viņi neprot apstāties. Bet es zinu, ka es protu. Jo esmu zaudējis pārāk daudz dzīvē – sievu, jaunību, daudzus sapņus. Es nevēlos zaudēt vēl vairāk. Tāpēc es spēlēju tikai ar bonusiem. Tikai reizi nedēļā. Tikai tad, kad jūtos gatavs.

Un, kad sēžu savā istabā, klausoties lietus skaņas, un nospiedu "spin", es jūtos brīvs. Ne jau no problēmām. Bet no tā, ka man kaut kas pienākas. Jo es zinu – dažreiz dzīvē atnāk negaidīti dāvani. Ne jau lieli, bet tieši tādi, kādi vajadzīgi. Paldies par kodu. Paldies par šo iespēju. Un paldies sev, ka nebaidījos izmēģināt.

Bên trên
}, 0); });